חיפוש
Generic filters
Exact matches only

מלחמה בעוני

 

שיתוף פעולה בין רוטרי והייפר,  ממשיך להניב תוצאות גדולות,

ומסייע לחוות קטנות לספק מזון בריא יותר ממקורות מקומיים

מאת ארנולד ר ‘גרהל ויזואליות מאת מרים דואן

בסתיו 2015 התכנסו מתנדבים מרוטרי והייפר בינלאומי, לבניית בתי חישוק לכמה חקלאים העובדים במגרשים קטנים בארקנסו שבארצות הברית.

טיול אחר הצהריים, היה חלק מפרויקט גדול יותר שעדיין צובר יתרונות כעבור ארבע שנים, ותמך בחקלאות בקנה מידה קטן באזור והגדיל את הגישה למזון מקומי.

הייפר בינלאומי משתמשת במודל החקלאות בקנה מידה קטן במשך עשרות שנים כדי להקל על הרעב ולהילחם בעוני ברחבי העולם. לגישה יש יתרונות נוספים של היותו ידידותי לסביבה והצעת אפשרויות מזון בריא יותר.

משימה זו תואמת את משימתה של רוטרי לצמוח כלכלות מקומיות ולשפר את הבריאות. לכן אין זה מפתיע ששתי הקבוצות חברו למספר הזדמנויות במהלך 30 השנים האחרונות כדי לשפר את הקהילות על ידי סיוע למשפחות להימלט מעוני.

כמה מעובדי הייפר הם או היו חברים במועדון הרוטרי של ליטל רוק, ארקנסו, ארה”ב, העיר שבה יש את המטה. “הערכים שלנו משתלבים מאוד”, אומרת ארת’ט ניל, חברת מועדון ליטל רוק ונשיאת קרן הייפר. “עם רוטרי, זה שירות מעל עצמי ועוזר לשרת אחרים. הפרה עבדה עם חקלאים כדי לתת דין וחשבון, להעביר את המתנות שלהם, להכשיר חקלאים אחרים ולעבוד יחד בקהילה. זה ללמוד לשתף ולדאוג, דברים בסיסיים שעובדים טוב יחד “.

 

 

קיימות

בארצות הברית ובמדינות מפותחות אחרות, ייצור מזון רב נשלט על ידי פעולות תעשייתיות גדולות, המייצרות מזון זול יותר על ידי התמקדות ביבול יחיד ושימוש בציוד מיוחד לקיצוץ בעלויות העבודה.

אך על פי מחקר על חקלאות בת קיימא, למודל מזון זה יש חסרונות, כולל הסתמכות על דשן מסחרי, חומרי הדברה כבדים וכימיקלים אחרים שעלולים לפגוע בסביבה.

המגמה תרמה גם לכישלון של חוות משפחות קטנות יותר, והגדילה את שיעורי העוני במקומות כמו ארקנסו הכפרית.

רשתות ההפצה ברחבי הארץ הביאו גם למדבריות מזון באזורים עירוניים, במיוחד בארה”ב, אנגליה ואוסטרליה, שבהן לשכונות עניות אין מעט גישה לתוצרת טרייה ובמקום זאת מסתמכות על מזון מהיר פחות מזין ומוצרים ארוזים. חקלאות בת קיימא בקנה מידה, לעומת זאת, נוטה לשמור על דברים מקומיים.

הכסף שאתה מוציא על אוכל נשאר בקהילה שלך ועוזר לשכן שלך.

החקלאים ממקסמים את השימוש בקרקע על ידי שתילת גידולים מרובים הממלאים את האדמה ומצמצמים את הצורך בדשן וחומרי הדברה. ופירות וירקות שגדלים קרוב יותר לבית שומרים על יותר מרכיבי התזונה שלהם.

הצרכנים מודעים יותר ויותר ליתרונות הבריאותיים הללו, ומזינים את שוק התוצרת המקומית. “יש תופעה שמתרחשת, באמת בפריסה ארצית, של אנשים שהופכים יותר ויותר מודאגים ומתחשבים מהיכן מגיע האוכל שלהם”, אומרת שרון פוגלופל, נשיאת עבר במועדון רוטרי לוט רוק ומתנדבת בפרויקט.

בחצר האחורית של הייפר בינלאומי,

לפני ששיתפה פעולה עם רוטרי בפרויקט, חברת הייפר ארה”ב ערכה מחקר שמצא ביקוש ניכר לתוצרת מקומית.

המחקר חישב שארקנסו מוציאה יותר מ -7 מיליארד דולר בשנה על מזון, כאשר כ -6.3 מיליארד דולר מתוכם מגיעים מחוץ לארקנסו.

הייפר הקימה רשת חקלאות נתמכת (CSA) – שירות מנוי מזון בו הצרכנים קונים תוצרת מראש במחיר קבוע, ומבטיחים לחקלאים שוק לייבול שלהם ללא קשר לאופן מזג האוויר או גורמים אחרים עשויים להשפיע על תפוקתם.

חברי רוטרי השתמשו באנשי הקשר הנרחבים שלהם כדי למצוא קונים למניות CSA, והציעו ייעוץ עסקי ותכנוני לחקלאים.

הייפר העבירה הכשרה בשיטות קיימא ולימדה את הפילוסופיה שלה של אחריות, שיתוף, העברת הכשרה והסתמכות עצמית. בחמש השנים הראשונות שלה, מספר המניות שנמכרו צמח מ -150 בשנה הראשונה ליותר מ -400 בשנה.

קואופרטיב ניו דרום ייצור הפך בשנת 2016 לקואופרטיב עצמאי ברובו, ובשנת 2017 התרחב לשווקים סיטונאיים. כעת, Heifer USA מעבירה את הפיקוח על התוכנית לאחד משותפי המימון שלה, פרויקט מזון 275, ומחליק את הדרך להתרחבות לאזור ממפיס.

“תמיד ראינו את התפקיד שלנו כחממה של הפרויקט הזה”, אומרת אנני ברגמן, מנהלת תקשורת גלובלית בחברת הפרה. “זה יאפשר צמיחה מעבר לגבול ויספק תמיכה נוספת לחקלאים. עדיין נציע הכשרה וכספים. במקרה הצורך.” חקלאות ברחבי העולם הכלים של חקלאות בת קיימא בקנה מידה נראים שונים ברחבי העולם, אך העקרונות זהים.

נואל מייס, מנהל התכניות של הייפר בינלאומי באפריקה, מסביר שלקואופרטיבים יש תפקיד מכריע ביצירת קבוצות חקלאים – רבות עם בעלי חיים וגידולים – וחיבורן לשווקים. “כעת אנו מפתחים יותר גישה מונעת שוק”, אומרת מייס. “מבחינה היסטורית, הייבר השקיעה זמן רב כיצד להביא חקלאים עניים לרמת קיום שבה הם יכולים להאכיל את משפחותיהם. אבל המשימה שלנו היא להפסיק את הרעב והעוני, לא להפחית אותו. עוני הוא אתגר גדול מבלי להתחבר לשווקים ”.

“אז השאלה “, הוא ממשיך, “היא לא רק איך נוודא שאתה לא רעב, אלא איך נעביר אותך מעבר להפקה ברמה המשפחתית להשתתפות עם אחרים בשוק שיוצרת הכנסה ומגדילה את הפרנסה?”

לאפריקה יש תוכנית חלב חזקה, ולכן הרבה מעבודתה של הייפר זורמת מחלב. קבוצות צמודות של 15 עד 20 חקלאים מצטרפות לקבוצות אחרות בקואופרטיבים שיש להם אז מספיק קנה מידה כדי לגשת למפעלים מצננים ולבסוף למפעלי עיבוד.

לאחר מכן, החקלאים מחפשים לגוון עוד יותר באמצעות שיתוף החלב שלהם למכירת אבוקדו, חסה, עגבניות ותוצרת אחרת. “אם אני צרכן, אני יכול עכשיו ללכת לקואופרטיב ולקנות חלב, אבל גם לקנות פירות וירקות טריים, ואני יודע שתהיה לו אותה רמת איכות”, אומר מייס.

“זה באמת קשור לשיווק מותג, משהו שאני יכול לסמוך עליו ולדעת שיהיה לו כשאני אגיע לשם.” הפצת הצלחה עוד בארקנסו, בן וויהברינק מ- Heifer USA אומר שהחזון הגדול יותר הוא לעודד אחרים להעתיק את המודל שלהם.

מתנדבים ממועדון הרוטרי של ליטל רוק, ארקנסו, ארה”ב והייפר בנו מנהרה גבוהה לג’ו קאר.

בנוסף לבניית תמיכה בקואופרטיב בממפיס, הושקו מאמצים של ניסיונות בצפון מערב ארקנסו ובדלתא של ארקנסו.

“יש דרישה אינסופית בדרום (האמריקאי) במיוחד למאכלים מקומיים ומזונות אורגניים”, אומר ווייברינק. “וכל עוד יש אינטרס צרכני, יש הזדמנות לעזור לחקלאים במקומות רבים הנאבקים להתפרנס”.

ג’ו קאר, אחד מבתי החישוק, חקלאי מאז שעזב את עבודתו בווירפול בשנת 1987.

הוא פתח שוק איכרים בשנת 2003 שצמח ליותר מ -60 ספקים. הקו-אפ והמנהרה הגבוהה (כפי שהיא נקראת גם) אפשרו לו להגדיל את הכנסתו. “היופי במנהרה הגבוהה הוא שהיא נותנת לך את האיכות הדרושה לך לדרישה ציבורית”, הוא אומר.

“צ’וי, כרוב, ברוקולי, גזר וחסה כולם יעברו את החורף. עם ניהול הגידולים הנכון תוכל לקצור כל החורף. “

 

 

 

דילוג לתוכן